به مناسبت دومین سالگرد فقیه اهل بیت عصمت وطهارت (ع)مرحوم حضرت آیت الله شیخ مرتضی انصاری(سبط خاتم المجتهدین شیخ اعظم انصاری)که عمر شریف خود را درترویج شریعت ومکتب حقه شیعه اثنی عشری سپری نمود، مراسم به بزرگداشتی صبح روزجمعه مورخه7/5/1390 ازساعت 10 الی 12در مسجد آیت الله العظمی بهبهانی،واقع دراهواز خیابان امام خمینی ،نبش خیابان شهید ادهم ،برگزار می گردد

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در این اطلاعیه از عموم مردم وروحانیت معظم دعوت کرد تا دراین مجلس یادبود حضور فعال داشته باشند

همچنین حجت الاسلام شیخ محمدحسن انصاری فرزند آن عالم فقید در پاسخ به خبرنگار ما درخصوص جزئیات برنامه ی مذکور افزود :سخنران این مراسم حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد علی غروی خواهد بود

شایان ذکر است مرحوم آیت الله انصاری ، از چهره هاي درخشان خاندان شيخ اعظم انصاري و فرزند ارشد بنيانگذار حوزه علميّه اهواز؛ آيت الله العظمي ميرزا محمد جعفر انصاري است . از امتيازات اين عالم رباني آن است كه جد اعلاي ايشان صحابي جليل القدر پيامبر اسلام (ص)؛ جابر بن عبدالله انصاري است.

آن فقید سعید روز بيست و سوم ماه شوّال المكرم 1344 هجري قمري؛ يعني 1304 شمسي در اهواز متولد شد. ايشان در سن شش سالگي در مكتبخانه به فراگيري قرآن پرداختند و در سن هفت سالگي به دبستان رفته و دوره ابتدايي را سپري کرد و تصديق ششم ابتدايي را اخذ نمودند. در ايّام تعطيلات كتابهاي امثله و بصرويه و تصريف و اجروميه و عوامل ملاحسن را نزد والد فرا گرفتند.

اين فقيه وارسته با رسيدن به سن تميز، همزمان با تحصيلات در مدارس جديد به تعلّم علوم عربي و معارف اسلامي رغبتي وافر ابراز داشته و از 10 سالگي در خدمت والد معظمشان به فراگيري علوم عربيه مشغول شد و نحو و صرف و منطق و معاني و بيان و فقه و اصول و مقداري از علم كلام را از محضرش استفاده نمود.

مرحوم آیت الله شیخ مرتضی انصاری، مدتي در نجف اشرف از محضر اساتيد عظام، حضرات آيات: آقا سيّد محمود شاهرودي و آقا سيّد محسن حكيم و آقا سيّد ابوالقاسم خويي مستفيض شد و از خرمن فضل آنان خوشه چيد.

مراتب فضل، كمال و اجتهاد آن فقيه راحل همواره مورد تصديق بزرگاني از علما بود.

ايشان در سن 28 سالگي موفق به دريافت اجازه اجتهاد شدوسالها قبل از انقلاب رسالة عمليه خود را آماده كرده بود، امّا ورع و تقوا و احتياط ايشان مانع از چاپ و انتشار آن شد.

مشايخ روايت و اجتهاد ايشان، آيات عظام، آقا ميرزا محمد تهراني، آقا شيخ محمّدحسين كاشف الغطا، آقا سيّد جمال الدين گلپايگاني، آقا شيخ محمّد مهدي سبط الشيخ انصاري، آقا سيّد محمود شاهرودي و شيخ آغا بزرگ تهراني مي باشند.

آثار تحقيقي، پژوهشي كه اين فقيه عظيم الشأن در زمينه‌هاي مختلف فقهي، اصولي و رجالي به رشته تحرير در آورده و بعضاً به چاپ رسيده‌اند عبارتند از: رساله در منطق و مقيد مجمل و مبين – رساله در مفهوم و منطوق – رساله در اوامر و نواهي ناتمام – مباني در بعضي از مباحث الفاظ – حواشي بر بعضي كتب درسي – شرح بر عروه الوثقي (ناتمام) – حاشيه توضيح المسائل و شجرة مشايخ انصاري دزفول – زندگاني و شخصيت شيخ انصاري كه در سال 1338 شمسي براي اولين بار چاپ و تاكنون پنج بار تجديد چاپ گرديده و به عنوان منبع و مرجع مورد استفاده محققين قرار مي گيرد.

شاگردان اين فقيه صمداني در گوشه و كنار ايران ايران اسلامي و خارج از كشور مشغول خدمت به نظام و مكتب اهل بيت عليهم السلام و نشر معارف اسلامي هستند و در مسئوليتهاي مختلف مانند قضاوت، نمايندگي مجلس خبرگان رهبري و مجلس شوراي اسلامي و ائمة جمعه و جماعت و استاد حوزه قرار دارند.

سرانجام آسمان علم و فقاهت ستاره‌اي از ستارگان خود را روز بيست و پنجم شعبان المعظم 1430 هجري قمري يعني 26 مرداد ماه 1388 شمسي از دست داد.

پيكر مطهر اين فقيه عظيم الشأن در خيل مشتاقان و عشاير منطقه منطقه بر روي دستان آنان از حسينية اعظم اهواز تا حرم علي بن مهزيار اهوازي تشييع شد و در كنار مرقد مطهر والدشان به خاك سپرده شد. پس از ارتحال اين عالم رباني مجالس ختمي در شهرهاي مختلف ايران و كشورهاي آلمان، عراق، كويت و افغانستان برگزار شد.
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا